Junior personeel- & materiaalplanner

Als junior personeel & materiaal planner ben je verantwoordelijk voor het plannen van het vaste personeel en freelancers in het operationele deel van onze organisatie. Daarnaast zorg je dat alle inhuur van AV materialen die nodig zijn voor de diverse producties. Het betreft een duobaan samen met onze operationeel manager. Jullie vullen elkaars taken aan en zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het operationeel functioneren van onze organisatie.

Je hebt een breed netwerk qua freelancers en je bent ook bereid dit netwerk groter te maken door te netwerken. Als planner heb je een helicopterview en denk je altijd in oplossingen en draagt deze makkelijk aan. Door je brede visie ben je logistieke uitdagingen altijd een stap voor.

Jouw functie bestaat uit:
– Maken van personeelsplanning intern en extern i.s.m. onze operationeel manager
– Eindverantwoordelijke planning en inhuur bij afwezigheid van onze operationeel manager
– Accuraat oplossen van uitdagingen die op de werkvloer ontstaan
– Beheren van de planning e-mailbox
– Jaarlijks maken van inkoopafspraken met leveranciers i.s.m. general manager
– Verwerken van dry-hire aanvragen
– Ruim vooruit inhuren van Externe AV materialen
– Verwerken van normale aanvragen als overige werkzaamheden zijn afgerond
– Plannen van onderhoud wagenpark i.s.m. Operationeel Manager
– Buiten kantoortijden bereikbaar voor uitdagingen die op de werkvloer kunnen ontstaan (dit altijd afgewisseld met de operationeel manager)

In jouw functie ben je verantwoordelijk voor een kloppende personeelsplanning. Oplossen van uitdagingen die ontstaan op gebied van ziekte, defecte materialen of spoedaanvragen horen daar ook bij. Je rapporteert direct aan de Operationeel Manager.

Kerncompetenties:
• Winnaar, Secuur, Motivator, Commercieel , Oplossingsgericht , Team player , Snelle denker, Oplossingsgericht.

Herken jij je in het volgende:
– Minimaal drie jaar fulltime ervaring op een soortgelijke functie binnen de evenementen industrie
– Afgeronde MBO opleiding bij voorkeur in de richting van operationele organisatie
– Initiatiefrijk, ondernemend en zelfstandig
– Motivator van het team een echte ras optimist
– Bereid tot het nemen van beslissingen binnen gestelde kaders
– Ruime kennis van office pakket
– In bezit van B rijbewijs en eigen vervoer

 

Wie zijn wij:
VRF is een fullservice audiovisuele partner in de eventbranche gevestigd net onder de rook van Amsterdam. Wij zijn een creatief, energiek en ambitieus bedrijf die audiovisuele materialen (audio, video, licht, geluid en rigging) verhuurt aan high-end opdrachtgevers in zowel binnen- als buitenland. Wij creëren totaal concepten met 3D visuals om onze opdrachtgevers zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen en mee te nemen in de uitstraling van het event.

Door de opgebouwde kennis en ervaring de afgelopen 35 jaar zijn wij naast een betrouwbare en creatieve partner ook een partner die echt het verschil wil en kan maken. Wij creëren voornamelijk Business to Business events denk hierbij aan producties voor: WINK, Exact Group, UEFA, Formule 1 en Kumpany. Ook hebben wij een aantal vaste locaties waar wij huisleverancier, een aantal van deze locaties zijn; Circruit Zandvoort, Taets Art and Event Park, Expo Haarlemmermeer en  Het Sieraad Amsterdam.

Bij VRF staat kwaliteit, flexibiliteit en klanttevredenheid altijd op de eerste plaats. Dankzij deze manier van werken hebben wij een onafhankelijke positie in de audiovisuele markt. Met onze klantgerichte instelling, meedenkendheid, creatieve ideeën en brede specialistische technische kennis in huis heeft geleid tot een goede reputatie in de markt en een vaste klantenkring waar wij trots op zijn!

Wij bieden:
– Laptop en telefoon van de zaak;
– Jaarlijkse inflatie correctie (indien het bedrijf een positief resultaat behaald)
– Eerste arbeidsovereenkomst van 1 jaar, met een proeftijd van 1 maand.
– Vakantiedagen conform P&O handboek
– Reiskostenvergoeding conform P&O handboek
– Voldoende mogelijkheden tot scholing en persoonlijke ontwikkeling
– Personeelsfeest/uitje (we hebben en uitje in de planning staan waarbij we een weekend naar de Ardennen gaan)
– Vrijmibo, soms is dit ook spontaan op maandag
– Kerstpakket
– Vergoeding werkkleding (werkschoenen, pak etc. volgens P&O handboek)
– Ongevallenverzekering ook buiten werktijden

Goed om te weten VRF heeft een bonus regeling die kan oplopen naar 2 maand salarissen per jaar welke uiteraard naar ratio worden verrekend (dit bij een positief bedrijfsresultaat en een klanttevredenheid van minimaal een 7. De 2 jaren voor covid is deze bonus uitgekeerd). Echter is het geen onderdeel van het contract en kan de werkgever de voorwaarde aanpassen of de bonus afschaffen.

Ben jij onze nieuwe collega? Stuur je CV en je persoonlijke motivatiebrief naar Luc van Steensel via luc@vrf.nl of bel voor meer informatie 085-4892060

ONZE OPDRACHTGEVERS

KANTOOR ADRES

Van Rossum Facilities BV.
Frankweg 2
2153 PD, Nieuw-Vennep